Bugun...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


Kamil DEMİR
Kamil DEMİR
 
 


 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Millet Meclisi kuruldu.  Meclisin kurulması demek, halkın kendi seçtiği yöneticileri tarafından yönetilmesi demekti. Halkın  yönetimi tamamen halkın oldu. Atatürk,   Meclisi kurup, Meclisin önderliğinde kararlar alıp Kurtuluş mücadelesi veren Dünyada tek liderdir. Atatürk’ün vermiş olduğu bu kurtuluş mücadelesini, Dünya’da   ezilen halklar da örnek almıştır. 


Büyük Millet Meclisi 23 Nisan günü kurulduğu için, 27 Mayıs 1935’te meclisin aldığı bir kararla, 23 Nisan Gününün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak  kutlanması kabul edildi. Böylece hem Ulusal Bayram Olarak, hem de Çocuk Bayramı olarak  iki bayram birden kutlamaya başlandı. 


Önderimiz  Mustafa Kemal Atatürk,  geleceğin büyükleri çocukları   özel bir bayramla ödüllendirdi. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği çok anlamlı bir bayramdır.


Unesco’nun 1979 yılını Çocuk Yılı ilan etmesinin ardından, Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayramın uluslararası kutlanmasına karar verildi. 23 Nisan Çocuk Şenliği olarak da kutlanmaya başlandı. Bu kutlamalarda bütün çocuklar kardeş olduklarını, savaşmak için hiçbir nedenin olmadığını, beraber oyunlar oynayarak, şarkılar söyleyerek, dans ederek Dünya barışına katkılarını da sunmaktadırlar.   Atatürk’ün Yurtta Barış, Cihanda Barış sözlerinin ne kadar anlamlı olduğu,  Dünya Barışına ne kadar katkıda bulunduğunun önemi de daha iyi anlaşılmaktadır. 


Bütün Türk Ulusunun , Ulusal Egemenlik Bayramını ve Dünya Çocuklarının Bayramını kutluyor, barış, huzur dolu bir Dünya diliyorum.
                                                                       
                                                                               

    Kamil DEMİR 
 Eğitimden Sorumlu, ADEF Genel Bşk.Yrd.//Emekli Eğitim Müfettişi

Bu yazı 6357 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI