Bugun...
DERNEKLERDE AÇILIM


Kamil DEMİR
Kamil DEMİR
 
 

üye aidatların toplanamaması, üyelerin derneklere olumsuz bakmalarından ve  geçmiş yönetimlerin olumsuz davranışlarından kaynaklanabileceği gibi, insanların taleplerine cevap verememe ve toplumsal kalkınmaya yönelik projeler bazında çalışmaların olmaması da etkiler. 

Üyelerin derneklere olan olumsuz  bakışlarını ortadan kaldırmak için, derneklerin inandırıcılıklarını artırmak için, sorumluluk taşıyacak kişilerin önderliğinde, toplumsal olarak derneklerin ve federasyonun önderliğinde insanların gözle görebileceği, Toplumsal kalkınmaya yönelik,  yaşantıyla bütünleştirilebilecek bir proje hayata geçirildiğinde ileriye dönük daha sağlıklı çalışmalara önderlik edileceğinin müjdesi olacağına inanıyorum.

Bu projeleri daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, derneklerin desteğiyle Amasya Dernekler Federasyonunun önderliğinde gerçekleşecek acil projeler vardır, yerel yönetimlerle birlikte gerçekleşecek projeler vardır, Devlet yönetiminin önderliğinde gerçekleşecek projeler vardır. Bizim önceliğimiz, derneklerin desteğiyle, Federasyonun önderliğinde gerçekleşecek projelere ihtiyaç vardır. Bu kararlarda ancak derneklerle birlikte ele alınıp hayata geçirilmesi gerekiyor. Hayata geçirilecek projelerin başında, toplumsal kalkınmaya yönelik, İstanbul’da İlçeler bazında, Amasyalıların yaşadığı her ilçede, Amasyalılar olarak bir araya gelip, vatandaşlar tarafından eşit hisseler alınarak, marketler zinciri kurulabilir. Amasya’da ise İlçelerde bulunan Tekel depoları soğuk hava depolarına dönüştürülüp, üreticiler kooperatifini kurup, kooperatifleşerek, üretilen ürünler satın alınıp,soğuk hava depolarında saklanıp, Büyük Şehirlerde kurulan marketlere pazarlanabilir. Çalışanların hepsi de Amasyalı olup, işsizlik önlenebilir. Böylece toplumsal kalkınmaya yönelik bu proje hayata geçirilebilir.  

Amasyalılar olarak,  ekonomik temelde, toplumsal kalkınmaya yönelik, projeler bazında  güç birliği oluşturduğumuz ölçüde derneklerin sorunları da çözülecek, siyasiler tarafından da önemseneceğiz diye düşünüyorum.

Fikirler paylaşıldıkça değer kazanır. Hoşça kalın, dostça kalın.

 

                                   

                                   Kamil DEMİR

              Amasya Dernekler Federasyonu Gen.Bşk.Yrd.

Bu yazı 6334 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI