Bugun...
HALK EĞİTİM TANITIM FUARI


Kamil DEMİR
Kamil DEMİR
 
 

                

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayında 81 İl’in Halk Eğitim Müdürlükleri düzeyinde, İllerin tanıtımları için  24 Ocak 2010 tarihinden 28 Ocak 2010 tarihleri arasında  standlar açıldı. Bu standların arasında İlimiz Amasya’da vardı.

Benim eleştirim,   insanların fuara olan ilgisizliği  dikkatimi çekti. Çünkü fuar bomboştu. 81 İlde gelen görevli Halk Eğitim Müdürlükleri yetkilileri çoğunluktaydı. Zannedersem fuar açmanın zamanı uygun değildi veya yeteri kadar basın aracılığı ile duyuru yapılamadı.

Çoğu standları gezdim. Standlarda gördüğüm ürünler genelinde mevcut el işlerinden başka bir şey değildi. Halbuki her ilde tarihi  ve sanat değeri olan eserler, bunun yanı sıra her il ile özdeşleşmiş ürünleri vardır.  Bu eserler ve ürünler  el sanatlarına yansıtılsaydı illerin tanıtımı açısından kalıcı bir eser ortaya çıkabilirdi. Bu eserlerin sergilenmesi daha kalıcı ve tanıtıcı olurdu diye düşünüyorum.

Görevlilere gelince, bazı standlarda görevliler komşu standlarda oturup sohbet ederken gelen müşteriler ile ilgilenmediklerini gördüm. Bu ilgisizlik beklide fuarda yeterli ziyaretçinin olmayışından kaynaklanabilir. Ancak  sergilenen  el sanatları hakkında donanımlı olmadıklarını gördüm. Halbuki fuarda görevli olan kişi illerini en iyi bir şekilde tanıtmak için birikimli ve temsil yeteneği olmaları gerektiğini düşünüyorum. Amasya’da gelen temsilcilerde bir gayretin olduğunu gördüm ama sergilenen ürünler hakkında ne kadar donanıma sahip olduklarını bilemiyorum.

Sonuçta, böyle bir organizasyon yapılacağı zaman, yetkililerin federasyonlarla ve derneklerle işbirliği yaparak birlikte gerçekleştirirlerse daha sağlıklı, verimli ve faydalı olur, emeklerde boşa gitmemiş olur diye düşünüyorum.

Hoşça kalın, dostça kalın. 

     Kamil DEMİR

 Amasya Dernekler Federasyonu Genel Bşk.Yrd.

 

Bu yazı 5942 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI