Bugun...
Memleket Açılımı Benimki.


Kamil DEMİR
Kamil DEMİR
 
 

Açılım bu sıralar moda oldu, herkes her şeyi açmak istiyor ama neyi açmaya çalışıyorlar, konu belli  değil. Ben de  kendime göre açılım yapmadan önce Amasya Haber’e konuk olduğum için Amasya Haber’e teşekkür ederim. 

İnsanlara nasıl faydalı olabilirim? Düşüncesiyle fikirlerimi paylaşmak için düşünmeye başladım. Düşüncelerimin başında Amasyalıya nasıl iş bulunur? Yoksulluk nasıl önlenebilir? İnsanların büyük şehirlere göçü nasıl önlenebilir; şeklinde sıralayabileceğim projeler  aklıma geldi.

Bu projelerden, halkın yapacağı işler vardır, yerel yönetimlerin halkla bütünleşerek yapacağı işler  vardır, yerel yönetimlerin kendi başına yapacağı işler vardır.

-Sayın Amasya Valisi bir genelge çıkartsa, Kaymakamlıklara gönderse, kaymakamlıklarda    muhtarlar ile işbirliğine geçse, her köyde ve beldelerde   mesire yerleri vardır. Mesire yerlerine zorunlu olarak, betondan veya tahtadan masa , oturaklar ve de tuvaletler, yağmur ve güneşten korunmak için barınaklar ve çeşmeler yaptırtmayı zorunlu tutsa  iyi olmaz mı? Kapalı köy okulları veya atıl durumda olan okullar motele dönüştürülse, köylerde evi olmayıp ta Köyünü özleyen insanlar köylerine gittikleri zaman, bu tür yerlerde çocukları ile birlikte daha rahat tatil yapmaya özendirilmezler mi? buralardan sorumlu ücretli insanlar çalışmaz mı? işsizlik bu boyutu ile de önlenmez mi? köy ziyaretleri çoğalmaz mı? Bu çalışmayı yaparken muhtarlarda haliyle İstanbul’da bulunan derneklerle işbirliğine geçecek ve de en kısa zamanda bu sorun çözülecektir diye düşünüyorum. İç turizm yanı sıra Dış Turizm olarak Av Turizmi de geliştikçe bölgesel kalkınma da o ölçüde gelişmez mi?

-Amasya Belediyesi ve Turizm İl Müdürlüğü var olan tarihi ve turistik yerleri iyi değerlendirirken var olanla yetinmeyip, daha da ileri gitse, örneğin; Amasya’da Çakallar Mevkiine, Kral Mağaralarına ve Amasya Kalesine yönelik “TELEFERİK” yapsa daha çok turist çekmez mi? Bu teleferikler haliyle ücretli olacaktır.  Kaynak halkın kendisi olmaz mı? bu projeyi halka açsa, eşit hisse temelinde ortaklık teklif etse, (örneğin 1.000.TL veren herkes bir hisse alacak, ikinci hisseyi alamayacak, parası olan başka projelerde de bir hisse alacak, tek bir projede söz sahibi olmayacak, halk her projede söz sahibi olacak, hissesi olduğu için projelere sahip çıkacak ) herkes destek vermez mi? Gelir getiren projeler kişilere değil halka verilse geçim standardı daha iyi olmaz mı? Yeşil Irmak’ın önü boğdurulsa, sular durgun hale getirilse, kayık gezintileri ve de çay bahçeleri yapılsa turizm canlanmaz mı? kaynak yine halkın kendisi olmaz mı? Kaynak sadece Amasya’da yaşayan Amasyalı değil, İstanbul, Ankara gibi dışarıda yaşayan insanlar da kaynaktır.

-Merzifon’da  Havaalanı var. Türkiye’de sadece İstanbul İli Sultanbeyli İlçesinde Havacılık Meslek Lisesinin açılmasına yönelik çalışma var ve de programları hakkında da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden görüş istendi, bu konuda ben de görüşümü belirttim. Diyorum ki, güzelim Merzifon İlçemize Türkiyede 2. Havacılık Meslek Lisesinin açılması ile ilgili Sayın Belediye Başkanı yer gösterip, Valiliğimizin kanalı ile Milli Eğitim Bakanlığına  girişimde bulunsa, Amasyalı gençlerimiz bu lisede okusa, Dünyanın bütün havaalanlarında iş bulunmaz mı? Bu konuda programlar boyutuyla ben de yardımcı olmaya hazırım.

-Kaplıcalarımızda Turizm Meslek Yüksek Okulu Mezunları veya Turizm Meslek Lisesi Mezunları çalıştırılsa, daha iyi ve hijyenik hizmet verilse, sağlık personeli bulundurulsa iyi olmaz mı?

Yukarıda açıklamaya çalıştığım bu sorunlarımız, İstanbul’da bulunan Amasya Dernekler Federasyonu, bu federasyona bağlı veya bağlı olmayan dernekler ile Amasya Valiliği, Belediye başkanları ve diğer sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde el ele çalışıldığı ölçüde aşılmayacak sorun yoktur diye düşünüyorum.

Şimdilik bu açılım yeter, ileriye yönelik daha da projelerimiz vardır. Yeri geldikçe açıklarız. Bu projeler günümüzde bana göre aciliyeti olan projelerdir. Ben de bu projelerden gönüllü olarak yer almaya hazırım.

Bilgi paylaşıldıkça değer kazanır, hoşça kalın, dostça kalın.

 

 

                                                                       Kamil DEMİR

                                                                ADEF Genel Başkan Yrd.

Bu yazı 7229 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI