Bugun...
COVİD BİTTİ AMA SPEKÜLASYONLAR NEDEN BİTMEDİ. ?


Nergül YILMAZ
Nergül YILMAZ
 
 

Araştırmaların  Covid-19 aşıları yüzünden kalp krizi ve kalp  hastalıklarına bağlı ölümlerin  yüzde 84 artış yaşanıyor  iddiası.
Pandemiden sonra beklenmedik hastalıklar, ani ölümler, önemli unsur taşıyan  Covid-19 aşısı günah keçisi ilan edilmeye devam ediyor. 
Kalp krizi ,beyin kanası , halsizlik ,ruhsal çöküntü ve daha  birçok  hastalığın sebebi olarak gösterilen ve hiçbir kanıt yokken hastalık ne olursa olsun hemen Covid-19  aşısına bağlanıyor.
Algılarımızı hangi yöne çevirirsek çevirelim hemen  kendimizce olağan bir durumda  tespitler yapmaya devam ediyoruz. Hepimiz Profesör olduk.
Covid-19  aşılarını ve aşı olduktan sonraki hayatımızı gelişen olayları konuşuyoruz ve çevremizdekilerle paylaşıyoruz. 
Acaba  düşündüklerimiz doğru olabilirmi ? 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ölüm ve Ölüm nedeni İstatistikleri raporunu 2022’den bu zamana yayınlamayı neden erteliyor ?
 TÜİK, her yıl Haziran ayının üçüncü haftasında yayınladığı bir önceki yılına ait ölüm ve ölüm nedenleri istatistiklerini yayınlıyordu ancak son veri, 2022’de yayınlandı  ve Ölüm sayısı 2022 yılında 504 bin 839 olduğu raporunu yayınladı.
Rapora göre dolaşım sistemi hastalıkları birinci  sırada yer alırken Covid-19 beşinci sırada yer aldı.Şimdi bu istatistiklere  göre İstemik kalp  hastalıkları 41.9 iken 42.3  olmuş ve diğer kalp  hastalıkları 23.3 iken 23.5 olmuş  sebebi aşımı  yada yaşanan hayatın zor  şartlarımı ?
Sosyal medyada paylaşılan gönderilerde, ABD'de yapılan bir araştırmanın 18-39 yaş arası erkeklerde, Covid-19 aşıları nedeniyle kalp krizine bağlı ölümlerde yüzde 84 artış yaşandığını kanıtladığı öne sürüldü.
Bu endişeleri ve iddiaları körükleyen bir sebep de veri şeffaflığı konusundaki eksik  bilgiler .
 Türk Kardiyoloji Derneği'ne göre Türkiye'de günümüzde ölümlerin yüzde 40'tan fazlası kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanıyor. Bu oran kalp krizinin Türkiye’deki ölüm sebepleri arasında birinci olduğuna işaret ediyor. 
TÜİK’in ve Türk Kardiyoloji Derneği’nin açıklamasına göre ,Kalp ve damar hastalıkları 1989’da %40 - 1993’te %45 - 2009’da %40 ve 2014’te %39,6 ve 2019’da %39,1 ile  tüm ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almış. 
Bu durum bize şunu anlatıyor pandemi’den ve aşılardan önce de Türkiye’de kalp krizi vakalarının yoğunlukta görmek ve söylemek  mümkün.
Dünya genelinde de benzer bir durum söz konusu. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde kalp ve damar hastalıkları, önde gelen ölüm nedenleri arasında yer alıyor. 
2019’da ortalama 17 milyon kişi kalp ve damar hastalıkları sebebiyle hayatını kaybetti. Covid-19 pandemisinden önce de kalp krizleri dünya çapında önde gelen ölüm nedenleri arasında  yer aldı.
Uzman doktorlar, kalp krizi vakalarının pandemi’den sonra arttığını inkar etmiyorlar ve bu kanıya çalıştıkları hastanelerde yapılan gözlemlere dayandırıyorlar. Yinede durumu aşılara bağlamak için elde kanıt yok. Öyleyse bu artışın sebebi nedir?
“Kalp krizleri, Covid-19 enfeksiyonu ve pandemi sebebiyle arttı konuşmaları herkesin aklını çelerken korkuda yaratıyor. İnfluenza hastalığı ile kıyasladığında Covid-19 geçirenlerde kalp krizi riskinin yedi kat fazla olduğu görülmüştür.
Elimizde yeterince bilgi  ve kanıt olmadığından biraz kulaktan kulağa bazı şeyler abartıldığını düşünüyorum.Sonuç olarak Covid-19 aşısı kalp ve başka hastalıklara faktör olmuyor ve Covid-19 hastalığına yakalananların organlarının yıpranması  ve bağışıklık düşmesi  sonucu hastalıkları baş göstermektedir.
Kendimize iyi bakalım sağlıklı olalım …

 

Bu yazı 240 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI